auth

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.ΔΙ.Π (Α.Ε.Ι) για τη συνάντηση με τους αρμόδιους του ΥΠΕΠΘ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τη συνάντησή μας με την αναπληρώτρια υπουργό παιδείας κα Αναγνωστοπούλου. Η συνάντηση έγινε σε ένα πολύ καλό κλίμα παρά το μεγάλης διάρκειας έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που προέκυψε και που ανέτρεψε ακόμα και μετά από αναβολή την προγραμματισμένη στις 16:00 συνάντηση.

Η κα υπουργός μας είπε ότι θα συμβάλει θετικά και ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα το υπουργείο θα επεξεργαστεί σχέδιο νόμου, το οποίο θα περιλαμβάνει και κάποιες διατάξεις για το ΕΔΙΠ. Στο μικρό περιθώριο που είχε η συνάντηση τονίσθηκαν οι ανάγκες και τα αποτελέσματα της μακρόχρονης έλλειψης χρηματοδότησης των ΑΕΙ και το γενικό πλαίσιο των αιτημάτων μας από όλους τους συναδέλφους που κατάφεραν να παραβρεθούν (Τέλλης, Μητροφάνης, Γιαννόπουλος, Ρίζος, Παραλυκίδης).

Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση μέσα σε θετικό κλίμα με τον νομικό σύμβουλο του υπουργείου, ο οποίος ήταν ενημερωμένος για τα θέματά μας από τις προτάσεις που είχαμε υποβάλει τόσο στη διαβούλευση όσο και από την επιστολή συνάντησης. Αναπτύξαμε με όλες τους τις λεπτομέρειες θέματα που μας αφορούν, όπως εφαρμογή των ΠΔ, εντάξεις σε βαθμίδες, αναγνώριση προϋπηρεσίας, εκπαιδευτικές άδειες, μισθολογικά κλιμάκια χρονοεπιδόματα, ώρες φυσικής παρουσίας και κατανομή τους, διδακτικό έργο, κλινικό έργο, υπεύθυνοι ερευνητικών προγραμμάτων. Είμαστε σε επικοινωνία με τον νομικό σύμβουλο για επιπλέον διευκρινήσεις.

 

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Τέλλης
επιστροφή στην κορυφή